Actionari usi de garaj

Actionari usi de garaj | Usi garaj sectionale | Usi garaj tip rulou

Usile de garaj pot fi actionate atat manual cat si automat cu ajutorul unor motoare electrice performante. Dar variantele de actionare pentru usile de garaj automate nu se opresc aici!

Cel mai simplu mod de comanda este prin intermediul unei telecomenzi. Dumneavoastra stati comod in autoturism si apasati doar un buton. Usa se va deschide automat! Asadar nici macar vremea urata nu va poate strica buna dispozitie.

Vom exemplifica in cele ce urmeaza cateva variante de actionare pentru usile de garaj comercializate.


bg
Actionare manuala | Usi de garaj manuale
Acest mod de actionare este folosit in cazul in care usa dumneavoastra de garaj nu este conectata la un motor electric sau in cazul unor pene de curent. Actionarea manuala (ca termen general – o usa de garaj manuala) este dirijata de un maner de prindere si realizata cu ajutorul arcurilor de torsiune (acestea preiau miscarea imprimata de mana dumneavoastra si o amplifica pentru actionarea usii). Desi nu este o solutie “eleganta”, actionarea manuala a usii de garaj se dovedeste a fi foarte utila in cazul penelor de curent sau in cazul unor defectiuni survenite la motor.

usi garaj manuale


bg
Actionare manuala cu lant | Usi de garaj manuale
Actionarea manuala cu lant este intalnita mai ales in cazul usilor de garaj de tip rulou sau ca varianta de “rezerva” in cazul usilor de garaj sectionale. Din punct de vedere tehnic acest mod de manevrare include un reductor cu lant ce asigura o miscare uniforma si precisa a panourilor/lamelelor constitutive. Este foarte intalnita in cazul usilor industriale, unde numarul de cicluri nu poate fi aproximat, sau in mediile ostile motoarelor electrice (umiditate mare, infiltratii de apa etc).

actionare lant usa garaj


bg
Actionare automata cu motor electric | Usi de garaj automate
Este cel mai uzual tip de actionare automata al usilor de garaj. Sistemul se compune dintr-un motor electric (in sensul general) ce se deplaseaza pe o sina special conceputa. Motorul poate fi pornit/oprit atat prin sistemul clasic cu buton cat si prin telecomanda sau card de acces. Echipa noastra foloseste automatizarile produse de compania italiana BFT, iar cel mai utilizat kit automatizat este Boticelli. Acesta include pe langa motorul propriu-zis, o lampa de semnalizare, o sina cu lant (lungime standard 3.5m) si o telecomanda cu doua canale. Automatizarile BFT comercializate sunt foate rezistente in timp si foarte usor de intretinut. Timpul de deschidere estimativ pentru o usa de garaj automata standard este de cca 25 secunde. Pentru usile industriale (dimensiuni de 15-35 mp) se folosesc motoare speciale. Puteti afla detalii suplimentare despre automatizarile usilor de garaj din acest link.
automatizari usi de garaj

bg Actionare automata de la distanta cu ajutorul telecomenzii
Cea mai eleganta varianta de actionare a usilor de garaj este reprezentata de telecomanda. Principiul de functionare consta in actionarea unui motor electric prin intermediul unei telecomenzi speciale. Astfel, dumneavoastra veti beneficia de tot confortul oferit de cele mai noi tehnologii din domeniu. Imaginati-va ca ajungeti acasa in miez de noapte pe o ploaie torentiala. Prin simpla apasare a unui buton usa de garaj se va deschide iar dumneavoastra veti cobori din vehicul in interiorul garajului fara ca nicio picatura de ploaie sa va atinga. In cazul in care garajul gazduieste mai multe masini se poate opta pentru mai multe telecomenzi.

V-am prezentat patru tipuri de actionari pentru usile de garaj standard : cea manuala cu maner, manuala cu lant, automata cu motor si automata cu motor+telecomanda. In functie de cerintele dumneavoastra se pot alege si alte variante intermediare de actionare in pas cu cele mai noi descoperiri in acest domeniu. Mentionam aici operarea usilor prin intermediul telefonului mobil sau a cardurilor de acces incorporate in parbrizul autoturismului dumneavoastra.

Suntem deschisi la provocari si la gasirea de noi solutii hi-tech de actionare!