Ghidul cumparatorului unei usi de garaj

Ghidul cumparatorului unei usi de garaj | Usi garaj sectionale | Usi garaj tip rulou

Vom prezenta in cele ce urmeaza un scurt ghid adresat cumparatorului unei usi de garaj. Practic raspundem la cele mai frecvente intrebari despre usile de garaj si montajul acestora.

red-bullet In primul rand care este aplicabilitatea usilor de garaj?
Usile de garaj pot fi montate atat in mediul rezidential (garaje, depozite personale, spatii de stocare) cat si in cel industrial (hale, depozite, magazine). In functie de dimensiune acestea pot fi actionate manual sau prin intermediul unui motor. Usile sectionale (cele mai folosite) sunt recomandate pentru garaje standard iar cele de tip rulou pentru spatii atipice (vezi si o scurta comparatie aici). Din punct de vedere al raspandirii usile sectionale sunt mult mai utilizate decat cele de tip rulou datorita avantajelor multiple.

red-bullet Cum se masoara o usa de garaj. Cum se face o cotatie de pret pentru o usa de garaj?
Pentru a monta o usa de garaj este nevoie de un gol mai mare decat usa in sine. Urmarind imaginea de mai jos vom detalia dimensiunile prezente.
sisteme-culisare-usi-sectionale
Dimensiunile H si L sunt practic specificatiile usii de garaj in sine. Pentru usile de garaj rezidentiale cele mai frecvente valori pentru H sunt situate intre 2000 si 3000mm (pentru usile industriale se poate ajunge pana la 5000mm), iar latimea L este de obicei determinata de latimea autoturismului (sau marfurilor) ce intra in garaj.  L se incadreaza uzual intre 3 si 4m. Dimensiunile S, D, HG si DG sunt necesare atunci cand usii de garaj i se asociaza un motor electric sau pentru stabilirea sistemului de culisare (vezi sectiunea dedicata – culisarea usilor sectionale). In functie de aceste dimensiuni va putem oferi si un pret estimativ pentru usa de garaj potrivita. Usile de garaj nu se comercializeaza la “metru patrat”. Datorita multitudinii de posibilitati constructive pretul corect se afla doar dupa ce ne furnizati cat mai multe detalii despre tipul usii de garaj dorite.

Usile de garaj nu se comercializeaza la metru patrat. Este exact cum ai evalua un autovehicul dupa cat de mult/putin cantareste acesta. Pretul se stabileste in functie de dimensiuni, sistemul de culisare ales, accesorii, dificultatea de montaj etc”.

red-bullet Din ce se compune o usa de garaj? Din ce materiale este confectionata?
Ca producatori de usi de garaj va putem garanta ca o usa de garaj se compune din: panouri din otel galvanizat (latime de 610mm, grosime 42mm – in cazul usilor sectionale), sau lamele de aluminiu (grosime 18.5mm – in cazul usilor de garaj tip rulou). Panourile/lamelele sunt umplute cu spuma poliuretanica ignifuga. Usile sectionale gliseaza pe o sina metalica speciala iar cele de tip rulou sunt gazduite do caseta speciala. In ambele cazuri feroneria este de productie Olanda-Flexiforce. Suplimentar usile de garaj pot fi accesorizate cu motor electric, geamuri, usa pietonala integrata sau yale (vezi sectiunea accesorii usi de garaj). Ca elemente constructive amintim si de arcuri de torsiune, ghidaje de rulare, chedere, flanse si elemente de fixare speciale.

red-bullet Am amintit de otel galvanizat? Toate usile sectionale sunt din otel galvanizat?
Da, toate panourile usilor de garaj produse de compania noastra sunt confectionate din otel galvanizat. S-a demonstrat, de-a lungul timpului, ca protectia anticoroziva prelungeste considerabil viata cladirilor de birouri, halelor de productie si depozitare, podurilor, navelor, avioanelor, asa cum s-a remarcat ca in lipsa sau insuficienta acesteia, duce în scurt timp la deteriorarea materialelor folosite în constructii, provocand daune importante. Astfel, tratarea suprafetelor pentru prevenirea coroziunii este esentiala pentru asigurarea longevitatii acoperirilor metalice.
Electro-galvanizarea este acoperirea metalica cu un strat subtire de zinc, prin cufundare într-o baie cu solutie de zinc care se depune prin electroliza. Galvanizarea electrochimica se foloseste la reperele mici care nu necesita o protectie anticoroziva de lunga durata. Panourile usilor de garaj sunt produse in ITALIA! FERONERIA ESTE DE PROVENIENTA FLEXIFORCE-OLANDA.

red-bullet Care sunt garantiile oferite la o usa de garaj standard?
Garantia standard acceptata la o usa de garaj este de 2 ani (garantia se refera la intreg ansamblul unei usi de garaj). Totusi cu o folosire atenta si un numar de cicluri mai mic de 5 pe zi asigura o durata de functionare de minim 20 de ani. Veti intalni pe piata firme producatoare de usi de garaj care acorda garantie de 10 ani (de exemplu). Acea garantie nu se refera la ansamblu ci doar la panouri. Fiind din otel galvanizat, panourile usilor de garaj rezista chiar si 50 de ani. Problema se pune la mecanism, feronerie si la sistemul de culisare si nu la panouri. Similar la un autoturism garantia de 10 ani este pentru caroserie (anticoroziva), nu pentru vehicul in sine.

red-bullet M-ati convins! Dar cat timp dureaza productia unei astfel de usi?
De obicei termenul de executie a unei usi de garaj este de 7 zile calendaristice, dar in functie de complexitate acest termen poate fi mai mic sau mai mare. Dumneavoastra va trebui sa achitati 50% la semnarea contractului si restul de 50% la montajul final. Platile pot fi facute atat numerar cat si prin cont bancar. Toate sumele sunt facturate iar dumneavoastra veti primi si un contract + certificat de garantie.

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati. Vom gasi impreuna solutii pentru orice problema intampinata.

producator usi de garaj