Usi sectionale sau tip rulou

Usi sectionale sau tip rulou | Usi garaj sectionale | Usi garaj tip rulou

Ce varianta sa aleg? Usi sectionale sau usi tip rulou? O intrebare pe care cu siguranta v-ati pus-o imediat dupa decizia de a achizitiona o usa de garaj. In cele ce urmeaza vom incerca o scurta comparatie a acestor doua tipuri de inchideri pentru garaje. Iata un mic tabel comparativ.

USI DE GARAJ SECTIONALE USI DE GARAJ DE TIP RULOU
sunt folosite la garajele standard, tipice sunt folosite la garaje speciale, atipice
grosimea panoului este de 42 mm grosimea lamelei este de 18.5 mm
izolatie termica si fonica excelenta izolatie termica si fonica moderata
panouri realizate din otel galvanizat lamele realizate din aluminiu
recomandata pentru cicluri multe de functionare suporta un numar moderat de cicluri de functionare
durata de viata mare durata de viata moderata
complexitate medie a ansamblului, costuri mici sisteme complicate, cost mare de fabricatie
permit incastrarea ferestrelor termopan ferestrele sunt inlocuite de bucati de plexiglas

Diferentele prezentate in acest tabel arata o mai buna uzabilitate a usilor de garaj sectionale. Compania noastra tine cont de dorintele fiecarui client in parte, dar daca ne-ati intreba “ce usa de garaj imi recomandati” va spunem cu “inima deschisa”: usile de garaj sectionale. Montam in medie cca 200 de usi sectionale pe an, deci putem trage niste concluzii legate de fiabilitate, usurinta in manevrare si costuri reduse de exploatare. Mai ales pentru tara noastra – unde o componenta principala a vietii este reprezentata de protectia anti-efractie – usile sectionale nu se pot deschide prin fortarea cu un corp contondent (exemplu cu o ranga). Lamelele usilor de tip rulou (fiind fin aluminiu) nu au duritatea otelului. Usile sectionale nu pot fi fortate! Arcurile de torsiune dezvolta forte de pana la 7000N (echivalent 715kg – valori maxime admise de balamalele intermediare). Asadar este imposibil sa invingi aceste “minuni ale tehnicii moderne”.

Daca acest articol nu v-a convins pe deplin ne puteti contacta. Impreuna vom gasi o solutie pentru aceasta dilema: usa sectionala sau usa tip rulou?

usi-garaj-comparatie